Saturday, March 1, 2008

HarakahDaily.Net - Gaya dan 'kemesraan' Abdullah yang menimbulkan tanda-tanya

HarakahDaily.Net - Gaya dan 'kemesraan' Abdullah yang menimbulkan tanda-tanya: "Gaya dan 'kemesraan' Abdullah yang menimbulkan tanda-tanya
Azamin Amin
Sat | Mar 01, 08 | 7:03:18 pm MYT

KUALA LUMPUR,1 Mac (Hrkh) - Pengerusi Barisan Nasional (BN) Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi yang sentiasa memperkenalkan konsep 'Islam Hadhari' dan terkenal dengan sajak 'Mencari Damai Abadi' telah mengejutkan banyak pihak lantaran gaya dan 'kemesraannya' yang dilihat begitu kontra dengan apa yang dilafazkan selama ini.

Beberapa keping gambar yang didedahkan oleh laman web Jasindaily.blogspot menimbulkan tanda tanya, bagaimana seorang 'imam' Islam Hadhari boleh memeluk pinggang seorang artis terkenal sewaktu bergambar termasuk berjabat tangan dengan beberapa wanita tanpa rasa segan silu.

Gambar-gambar ini turut dipaparkan dalam akhbar sisipan Kempen (4) terbaru yang telah diedarkan secara percuma ke seluruh negara bagi menjelaskan kepada rakyat sikap seorang pemimpin Islam Hadhari yang sebenarnya.

Menurut seorang pemerhati politik gaya Abdullah bergambar ini agak tidak menyenangkan banyak pihak khususnya umat Islam dan memberitahu gaya dan kemesraan bergambar ini tidak pernah ditunjukkan oleh mana-mana Perdana Menteri sebelum ini.

Sambil melayari laman web yang memaparkan gambar tersebut, dikepilkan beberapa bait puisi beliau 'Mencari Damai Abadi' untuk dijadikan renungan ramai :-

'Aku cari bukan harta"

No comments: